Érték Vagyok ÖnBizBár Blog

Horváth Rita coach és pszichodráma asszisztens blogja

Az Élet céllal üzen: érdemes figyelni

Odafigyelve, rugalmasan kezelni dolgokat

Nap-mint-nap emberekkel dolgozom. Vannak a Tanácsadó munkatársaim, akik rohannak a vevők és munkák után. Változatos feladatok, folyton váltakozó ügyféligények tengerében igyekszünk rugalmasan alkalmazkodni. Rövid határidőn belül próbáljuk teljesíteni a néha szinte lehetetlent, komplex szervezetekkel dolgozunk és egyedi megoldásokon törjük a fejünket.

Amikor épp nem ezt élem, akkor tréningeket vagy team coachingokat tartok társaimmal, esetleg pszichodráma játékmesterként segítjük egymást vezető társaimmal. Ezek teljesen más hozzáállást és jelenlétet kívánnak tőlem, tőlünk, mint egyénektől, mint csapattól.

Zsilipelni, fókuszálni

Csak azt beengedni, amire annak a csoportnak van szüksége tőlem és amit együtt tudunk alkotni. Ez egy másfajta pörgés, másfajta rugalmasság, egészen más fókuszálás. Egyszercsak azt veszem észre, nagyon széttöredezem, mert minden területet imádok, amin dolgozok, mindegyiknek megvan a maga szépsége, kihívása, küzdelme és sikere. Lelkesedéssel vagyok jelen, ugrálok egyik területemről a másikra. Mind megfér egymás mellet szépen, nyugalomban – a helyzet az, hogy csak addig, amíg nincs kibillenve az egyensúlyom, amíg tudok mindennel annyit foglalkozni, amennyit szeretnék.

Mire tanít az Élet?

az_eletre_erdemes_odafigyelni.jpgMinap az Élet közbeszólt: leestem a lépcsőn, elszakadt a bokaszalagom. Az Élet fontos üzenetet küldött, amit muszáj volt elolvasnom. Egyfelől sajnos, mert eléggé fájt ahhoz, hogy pihenésre késztessen, másfelől szó szerint egy perc alatt kilökött a mindennapi rohanásból. Újra kellett gondolnom a napjaimat, a prioritásaimat, és hogy mi az, amit szívből tudok még felpócolt lábbal is folytatni. Csodákat adott: megnyugvást, lelassulást és fókuszváltást.

Fókuszban azt tartani, ami szívből jön

Megtartottuk a team coachingot mankóval, lelkesedéssel irtó nagy rugalmassággal és kreativitással.  Spontán átszerveztünk minden tervet, a napot "mankóra" írtuk: kevesebbet mozgok, de ülve figyelek. Távolságból, pásztázom a coport dinamikáját, a témához való hozzáállását. Rálátást ad a teljes bevonódottságom helyett.

Folytatjuk a vezetői tréninget is és jövő héten kezdünk egy új sorozatot, ezúttal újra cselekvésekkel telten, de beépítve az új figyelőt is.

Rugalmasan változni ér

Feltölt, felpörget, energizál. De már nem olvasok leveleket este és arra teszem a figyelmem, ami tölt. Kiállok azért, amire a szívem szólít és rugalmasan kezelem az időmet. Időudatosan vagyok jelen a team coachingon, lelassulva elengedem a terveket, rugalmasan alakítom a gyakorlatokat.

Valahol köszönöm ezt a balesetet, mert segített megtörölni a régi szemüvegemet és új lehetőségeket teremteni magam köré. Mire is tanított az Élet? Szerintem arra, hogy jobban figyeljek magamra és azt csináljam, ami szívből jön.

Arra biztosan számíthatok, hogy az Élet úgyis szól, ha eltévedek.

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr1716721692
Nincsenek hozzászólások.

Érték Vagyok ÖnBizBár Blog

A blog, ahol olvashatsz önbizalomról, figyelemről, önismereti dolgokról, emberi kapcsolatokról, miértekről.

Friss topikok

süti beállítások módosítása